Styrk dit immunforsvar

I dag er det en lidt anderledes bog som jeg skal kigge på. Det er en bog om immunforsvaret, som jeg selv finder rigtig spændende og meget aktuel.

Bogen er skrevet af Kirsten Hartvig, der er forfatter og som skriver bøger med fokus på kroppen.

Jeg vil i denne blog ikke lave en decideret anmeldelse, da emnet er bredt, jeg vil smide et par ord om bogen og så ellers prøve at dele ud af min egen erfaring på samme område.

Hvad synes jeg om bogen?

Bogen er meget varierende, og det beskrives grundigt hvordan immunforsvaret virker, og hvad man selv kan gøre for at styrke det. Der er mange muligheder for at få et stærkt immunforsvar, men det er ikke let alt sammen, og meget tager tid.

Bogen giver sit bud på en god kost og et eksempel på en kostplan, som du kan følge for at få et godt immunforsvar.

Alt i alt kommer Kirsten rigtig godt omkring, og har begået en rigtig fornuftig bog, som kan hjælpe dig til en bedre immunforsvar.

Hvad er et stærkt immunforsvar?

Nu til lidt af det jeg også holder af, en god debat! Det er hvad der skal til ind i mellem. I denne debat er det store spørgsmål: Hvad er et stærkt immunforsvar?

For det første handler det vel om at holde en sund livsstil. For mange smøger, for fed mad og for lidt motion, giver unægteligt ikke noget godt immunforsvar, og efterlader dig svækket og uoplagt, når influenzaen rammer.

Flere studier, uafhængigt af hinanden, peger på at dårlig livstil hænger sammen med svækket immunforsvar, og jeg må erklære mig enig. Dermed ikke sagt du skal leve af grønt 24/7 eller at du absolut skal ned i motionscenterret hver dag. Der er så mange andre måder at gribe det an på.

En måde kunne være at spise varieret. Snup den cola og den pose chips engang imellem, men ikke hver dag. Og turen på McDonalds er også helt okay, bare ikke hver eneste dag, for så går det hen og bliver usundt, og så har vi problemerne.

Jeg er overbevist om at motion er det absolut vigtigste for et godt immunforsvar, dyrker du intet motion, må du også forvente at blive syg lidt oftere end så mange andre. Det giver sig selv, kroppen skal være stærk! Kost har også noget at sige uden tvivl, jeg tror bare ikke det er i samme omfang.

Hvad er dine tanker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *