Det Europæiske forår

Kaspar Colling Nielsen er en dansk forfatter, som er kendt for at skrive nogle ret så alternative fortolkninger af det danske samfund. Han har førhen udgivet bøger som ”Den Danske Borgerkrig 2018-2024” og ”Mount København”. Bogen jeg vil tale lidt om i dag er ”Det Europæiske Forår” som også er hans seneste skud på stammen.

Hvad er det for en bog?

Bogen handler om fire menneskers liv og hvordan Europas forfatning er skuret sammen i starten er et nyt årtusinde. Historien starter på Lolland, hvor en række anerkendte forskere og iværksættere opbygger et nyt samfund. Formålet er at kombinere det vi kender fra den ”gamle verden” med den seneste teknologi.

I den hersens nye verden indsætter Colling på fantastisk vis en udtjent galleriejer Stig og dennes kone Elisabeth. Sidstnævnte er blevet hyret ind til en stilling i forskningsteamet takket være sine resultater inden for hjerneforskning.

De har en datter, der hedder Emma. Hun lider af anoreksi, og flytter kortvarigt med sine forældre, men grundet hendes tro på menneskerettigheder føler hun sig nødsaget til at hjælpe et helt andet samfund på benene, nede i Afrika. Dertil deponeres alle de uønskede muslimske flygtninge. Emma bliver central i opbygningen af den nye kultur samt samværsformer, i et samfund der er bygget på resterne af den gamle verden.

Stig tror ikke længere på at kunst har nogen rolle i samfundet. Spørger man ham så var kunsten mest autentisk før år 2000. Det betyder at han har udviklet en hvis foragt for kunstnere, der maler cirkler. Han har dog stadig respekt for en enkelt kunstner, Christian, som foreviger degenererede personaler, der går i et med naturen.

Det lykkedes for Stig at overtale Christian til at flytte med til det nye samfund på Lolland, hvor Stig anskaffer sig en alaskan malamute hvalp. Han optages stadigt af naturen samt den måde Flora Danica definerede den på.

For Christian er illusionen om kunsten også bristet, men hans inspiration blusser op igen, da han møder den unge og naive Mia, som mest af alt kan lide ham for hans evner i sengen. Hun stiller ligeledes ikke alt for mange spørgsmål.

Der sker et voldsomt uheld, som giver Stig helt nye muligheder for at begå et stort kunstværk, der kan sætte nye standarder og sætte sine aftryk på samfundet. Men som du måske har ført før, så kræver god kunst sine ofre.

Bogtrailer

Det ses meget sjældent, men nogle gange laves der simpelthen noget film til en bog, og det er hvad der er sket her. En trailer, og selveste Nicolas Bro er med i den! Se den herunder:

Hvad synes jeg om bogen?

Jeg finder bogen interessant på den måde hvor samfundet skildres og fortælles. Derudover synes jeg det er en utrolig spændende måde de forskellige livshistorier fortælles på. Colling ligger ikke fingre i mellem, og det er en bog som både får dig til at blive skræmt, til at tænke og til at reflektere.

Kort sagt, så er det et smukt beskrevet tankeeksperiment om en verden, som vi nok aldrig kommer til at se, samt hvordan kunst og begær kan påvirke mennesker.

Bogen anbefales herfra, ligesom de andre fra Colling. Den røde tråd findes, men det er alt sammen forskellige fortællinger, alle med et strejf af det atypiske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *