Bøger på farten

Bøger på mobiltelefoner og tablets deler virkelig vandene. Nogle savner følelsen af papir mellem fingrene og andre synes, det er helt fantastisk at kunne have tusindvis af bøger med overalt. Jeg er nok et sted midtimellem.

Mobil eller papir?

Jeg bryder mig ikke om at læse flere hundrede sider på en skærm. Det ødelægger det lidt for mig, at jeg ikke kan høre lyden af bladrende sider, men måske er jeg bare over romantisk. Til gengæld er det enormt smart, at jeg lige kan snuppe et par sider af en god bog på min mobil, hvis toget er forsinket.  Det perfekte for mig er at have bogen både fysisk og digitalt. Den fysiske bog nydes derhjemme og den digitale bog kommer med på farten.

Så er der også en masse diskussioner om, hvordan man får den bedste oplevelse ud af e-bøgerne. Indtil videre har jeg bare brugt mobilen. Det har jeg været godt tilfreds med, men mit abonnement har været for dyrt. Jeg skal ikke bruge en masse, bare noget taletid og noget data til at downloade e-bøgerne. På nettet læste jeg lidt om mobilselskabet Oister, der ser ud til at have nogle gode abonnementer. Du kan se dem her.  

Tablets og e-bogs-læsere

Mobilen er langtfra den eneste enhed, der kan bruges til at læse e-bøger. Tablets er også ret populære til det formål. Skærmen er større, hvilket betyder at bogstaverne kan blive større. Det er nok en fordel, hvis man skal sidde med den længe. Derimod er en tablet tungere end en mobil og ikke så let at have med rundt omkring.

Det tætteste man kommer på en mellemting mellem en tablet og en mobil til læsning, er de såkaldte e-bogs-læsere. Amazon Kindle er nok den mest kendte af slagsen. Fordelen ved en e-bogs-læser er, at den er designet til læsning. Dvs. at skærmen er klar og tydelig både i lys og i mørke. Den vejer næsten ingenting og så er der ret god batteritid. Overvejer du at købe f.eks. en Kindle er det nok en god ide, først at prøve den i en butik: hvordan er skærmen? Slapper dine øjne ordentligt af, når du kigger på den? Hvor tung er den? Kan du holde ud at sidde, stå og gå med den? Hvor meget kan lyset justeres?

Enten bliver man helt vild med sin e-bogs-læser eller også dropper man den relativt hurtigt igen. Det er åbenbart et ret klart had/kærlighedsforhold til den. 

Med på rejsen

Det kan være dejligt at have mange bøger samlet ét sted, som du jo kan, når du læser e-bøger. Hvis du for eksempel er typen, der foretrækker afbudsrejser all inclusive, hvor du bare kan ligge med alle dine yndlingsbøger samlet, og slappe af mens du læser en god bog ved poolen – så er e-bøger uden tvivl lige noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *